Не розумію, що Ви маєте на увазі під словом "концепція". Сенс в ГБО один - економія на пальному. Більше варіантів я не бачу.
В мене стоїть ГБО. Економія виходить колосальна. Але я брав машину з вже встановленим ГБО. Тільки доробив його.
Якщо ставити з нуля, то в цьому є сенс або якщо машина затримається надовго, або якщо багато їздите.
Прорахувати можна приблизно так. Берете середньорічний пробіг. Вираховуєте літраж використаного за рік пального. Множите на вартість бензину.
Потім рахуєм літраж газу на той самий пробіг (враховуємо, що розхід газу на 10-30 % більше, ніж на бензині). Множимо на вартість газу.
Вираховуємо різницю між вартістю бензину та газу.
Дивимось, в скільки обійдеться встановлення ГБО (можна під ключ ставити на СТО, а можна самому купити обладнання (нове, б/у), коротше варіантів багато).
Ну і дивимось, за скільки відіб'ється встановлення ГБО. Вирішуєте, чи має це для Вас сенс.
ЗИ І якщо Вас почнуть лякати додатковими затратами на обслуговування ГБО - не вірте. Копійки. Тим більше в порівнянні із затратами при їзді на бензині.