А я спробую трошки по-іншому глянути на це все, тобто на поліцію і їх дії. Спробуйте в США, та навіть не в США, в недалекій Європі, в зовсім близькій Словаччині, Венгрії або Румунії сказати щось наперекір поліцаю, або спробувати втекти від них. Що буде? Думаю, що нічого, тому що такого майже бути не може. Там поліціянт - представник закону і людина в адекваті ніколи не буде перечити йому. Наріки і аватари - не рахуються, там адекватності немає.
З іншого боку, ми всі привикли до поняття "мусор" і поки що людина у формі поліціянта не викликає у нас довіри.
У випадках, описаних Ламаком, є багато незрозумілого:
1. Не сподобалася поведінка. Яка саме поведінка, що робив? Може б і нам вона не сподобалася. АЛЕ тягнути людину для встановлення особи при наявності в нього паспорта - ГОНЄВО.
2. Варіант без коментарів - ГОНЄВО. Але я б не залишив це так: підтвердження ЗВІЛЬНЕННЯ уродів + компенсація. За що? А я їхав купляти дорогущі (або мав забрати передачу з потяга)ліки для брата (дружини, сина, доньки, та хоч для сусіда). Гроші були для ліків. Випивший, бо терміново витягли з-за столу (хоча випивший це не порушення. Порушення порядку випившим - порушення). Мене затримали, гроші вкрали, ліки не забрав - сталося ускладнення

. Хочу звільнення уродів і компенсацію 25 штук

, неофіційно, бо інакше піду в ЗМІ і подам суд офіційно. Десь так
3. Бухі за кермом, гонки. відмова зупинитися - однозначно затримання. Але пуляти з бойової зброї

, в населеному пункті

, на ходу з машини

, в машину яка рухається

- ГОНЄВО. Дії поліціянтів правомірні? Та хЄр там.
Ламак правий - тут треба було бити машину, таранити, перевертати, блокувати. Робити те, чого наших поліціянтів поки що не вчать.
Застосовувати зброю було НІЗЯ!!!! Що більше небезпечне: авто, яке несеться з риком і фарами по дорозі і його видно і чути за 5 кварталів, чи дурна пуля яка може пролетіти кілька сотень метрів і попасти в людину, дитину за вікном, чи в немовля в колясці на дитячому майданчику за 150 м від дороги в дворі?
А те, що наші поліціянти великі снайпери я дуже сумніваюсь. Підтвердження - результат пальби: цілилися ж у водія, а влучили у пацана-пасажира.
Мораль моїх роздумів наступна: нам потрібно поважати представника закону (це легко зробити, хоч зараз), а чувакам в формі потрібно поважати нас і дотримуватися Закону - от це і є, поки що, проблемою....